Ana Pavlović

U novoj epizodi podcasta Rastući s djecom upoznajte Martinu Sokač, na društvenim mrežama poznatom pod imenom Savjetnica za odgoj, odgajateljicu s iskustvom od preko 20 godina rada pri čemu je ispratila 6 generacija djece i susrela se s brojnim izazovima u odgojnom radu. 

Najveći izazovi ipak su krenuli tek u majčinskoj ulozi, jer se i pored brojnih znanja koje je posjedovala, u početku teško nosila s dječjim otporom i prkosom, ali i komentarima društva koje ju je gledalo pod povećalom. 

Radeći prvenstveno na sebi, jer je kako sama naglašava „odgoj prije svega preodgoj roditelja“, usavršila se kroz brojne edukacije i postala certificiranom edukatoricom pozitivne discipline koja joj je uvelike pomogla u razumijevanju dječjeg ponašanja te dala alate za ostvarivanje dobrog odnosa s djecom.

Kako i zašto se shvaćanje odgoja promijenilo, kako uspostaviti zdrave granice u odgoju, koja je razlika između posljedica i kazni, kako rješavati bratsko-sestrinske sukobe, kada djeca znaju dijeliti igračke, kako i zašto reagiramo na dječji otpor i bijes te što bismo zapravo trebali činiti u tim trenucima, doznajte u novoj epizodi.

Bljesak · RASTUĆI S DJECOM | MARTINA SOKAČ