Mia Bojičić

Mladi liječnik iz Mostara koji se publici nedavno predstavio u prestižnom  natjecanju ''The Voice'' bio je naš gost u 58. izdanju podcasta ''Sredinom''.

''To natjecanje mi je predstavljalo izazov, odlučio sam da se prijavim i da iskusim nešto novo u glabenom svijetu, odnosno da se 'nešto dogodi'. Da osjetim pozornicu i kvalitetnu produkciju'', kazao je između ostalog Lasić na početku razgovora.

Preferia stranu glazbu, a iako se nijedan član žirija 'nije okrenuo' - Leon nije razočaran. Kaže, više je 'iznenađen'.

''To je stvarno iscrpljujuće iskustvo, bio sam zadnji jer sam svirao klavir. Kako ne bismo premiještali klavir...i cijeli dan u jednoj sobi. Volio bih da sam bio u šopingu ili negdje s prijateljima, pa onda došao i otpjevao'', kaže o iskustvu čekanja svog nastupa na prestižnom natjecanju ''The Voice''.

Ipak, medicina je njegovo primarno zanimanje, jer - kako kaže, pravo i ekonomija ga nikad nisu zanimali.

''Ako pomognete pacijentu, izliječi se ili mu umanjite tegobe - to je jednostavno poseban osjećaj''.

''Iako se čini da su medicina i glazba nespojivi, itekako imaju veze jedno s drugim. Jedno liječi dušu, a drugo liječi tijelo. Još uvijek uspijevam pomiriti to dvoje i ne opterećujem se do kada će to trajati'', pojašnjava mladi liječnik i glazbenik.

Kaže da je medicina surova, brutalna, realna, a glazba mu dođe kao antistres i ventil. Uvjeren je i da će publici ponuditi nešo svoje autorsko.

''Zanima me autorski rad i želim da to bude neki moj unutarnji svijet, da ne bude pjevanje samo tuđih pjesama. Uvjeren sam da ću se ostvariti u autorskom radu, ali polako dok se sve posloži''.

Kako pacijenti reagiraju na njegov nastup u ''The Voice-u'', što misli o novim glazbenim žanrovima, je li staromodan po pitanju glazbenog ukusa, odakle suradnja sa Simfonijskim orkestrom Mostar, izučava li se glazba na pravi način u školama - mostarski liječnik i glazbenik između ostalog govorio je u podcastu ''Sredinom''. 

#thevoice #music #doctor