Andrea Milić

U desetoj epizodi podcasta ugostila sam Josipa Milanovića, poznatijeg pod svojim umjetničkim imenom na Instagramu – Pisoj.

Njegove pjesme osvojile su srca mnogih na Balkanu, prvenstveno žena, a ja sam sa njim malo dublje zaronila u njegovu osobnu priču, inspiraciju za sve ono što stvara i sve ono što ga je dovelo do onog gdje je sada i zajednice koja broji preko 60.000 ljudi.

Sve je počelo u ranom djetinjstvu i iskakanju iz standardnih društvenih okvira i onog što smo generacijski uvjetovani razmišljati da bi trebao bit interes jednog dječaka – Josip je odabrao plesati, glumiti, osvajati zavidne nagrade, ali usput biti meta za maltretiranje i projekcije ljudi koji nisu razumjeli njegov način izražavanja.

Sve emocije, sve ono što je nosio unutar sebe pretočio je u riječi upućene dječaku koji nažalost nije nosio njegovu snagu i završio je nesretnim slučajem. Taj tekst odjeknuo je u regiji i bio onaj vjetar u leđa koji je Josipa pogurao da svoj dar dijeli s drugima.

Započelo je s par postova na Instagramu, a nakon nekoliko godina rezultiralo knjigom Gromoglasni šapat.

Tko mu je bio inspiracija za pisanje knjige, na kakve prepreke je nailazio putem, kakve priče s ljudima priča i kakve odnose gradi saznajte kroz naš razgovor.

Sigurna sam da vas neće ostaviti ravnodušnima, a ako dođete do kraja epizode vidjet ćete da ni sama nisam ostala imuna na nasumično odabran tekst iz njegove knjige.