Ana Pavlović

U novoj epizodi podcasta Rastući s djecom gostuje školska psihologinja Danijela Herceg koja preko 10 godina radi u povjerenstvu koje procjenjuje spremnost djeteta za upis u prvi razred. 

Emisija donosi mnoštvo informacija, počevši od toga kako izgleda procjena djeteta, tko na njoj sudjeluje, kako se procjenjuje psihofizička spremnost, s posebnim naglaskom na procjenjivanje emocionalne i socijalne zrelosti, uz savjete kako od najranijeg uzrasta djecu možemo osnaživati, hrabriti i poticati, ne samo za školu, nego život općenito.

Psihologinja daje konkretne savjete kako komunicirati s djecom, kako poticati intrinzičnu motivaciju, jačati toleranciju na frustraciju, kako djecu učiti boljoj suradnji s drugima. Uz to otkriva koja korisna pitanja možete postaviti odgajateljima u vrtiću, ako sami želite bolje upoznati svoje dijete i doznati kako se ponaša u svojoj vršnjačkoj skupini. 

Koliko je važna ocjena i je li uspjeh 5.0 realno za očekivati i tražiti od djece, Herceg komentira uz zaključak da je znanje ono što vam nitko ne može oduzeti i “kad se ugase svi interneti svijeta“, a roditeljima poručuje kako najviše gube djeca za koju roditelji nemaju vremena. Ako želite da je vaše dijete na dobitku, odvojite vrijeme za njega i gradite čvrst odnos pun ljubavi i povjerenja.

Više u epizodi koja je pred Vama!

Voditeljica podcasta je Ana Pavlović.

Emisiju podržava Biorela.