Mia Bojičić

Mostarska vijećnica i aktivistica Adela Gosto bila je gošća 61. izdanja podcasta ''Sredinom''.

Novinarka ONASA-e dugi niz godina, aktivistica, a sada i vijećnica GV Mostara.

Kaže da se trudi ići ''sredinom'' u politici, a u privatnom životu je ipak prilično ''isključiva''.

''Politika se počela baviti nama na ružan način i zato sam se ja počela baviti politikom. Ima momenata kada se pitam što mi je sve ovo trebalo'', kazala je između ostalog u podcastu ''Sredinom'' Adela Gosto.

Na upit je li se nadala mandatu, odgovara:

''Nisam znala u što ulazim, da sam znala što se radi na izborni dan i sve krađe...vjerojatno ne bih imala to samopouzdanje, ja sam u to sve naivno ušla. Bezbrižno sam ušla u politiku, i protivnici me nisu doživjeli i vidjeli kao prijetnju. Da su i u jednom momentu vidjeli potencijalnu prijetnju u meni, ne bih ušla u Gradsko vijeće Mostara. Ja sam jedna od rijetkih kojoj nisu ukradeni glasovi''.

Zašto smatra da je Mostar duboko podijeljen grad i da je nacionalna mržnja veća nego i 1993., je li i dalje živimo u patrijarhatu, zašto su samo 'neke vijećnice glasne, a druge ušuškane', zbog čega se na razvedene žene gleda kao 'osakaćene', da li je ikad riješen slučaj paljenja njezinog osobnog automobila, kako provodi slobodno vrijeme mimo vijećnice, je li sport i dalje bitan segment njezinog života i kako je 'od vrata do vrata' skupljala novac za održavanje mostarskih skokova - samo su neke od zanimljivih tema koje smo 'prošli' u razgovoru s ovom vijećnicom.

Adela kroz razgovor napominje da je empata i da se trudi pomoći običnom čovjeku, građaninu, a nerijetko mnogo vremena provodi s Mostarcima slušajući njihove probleme i pokušavajući iznaći rješenje za problem/e koje imaju. Pišu joj na društvene mreže, privatno i gdje god stignu. Ona pak ističe, da 'nije obična političarka' i da politika treba biti na usluzi građanima, a ne obratno, 'da se troja vrata moraju proći' da biste došli do nekog političara/ke.